CHEVRON

Letar du efter den senaste trenden inom golv? Då kanske Chevron är något för dig. Trots att Chevron, eller fransk fiskbensparkett som det också kallas, har funnit i flera hundra år har det aldrig varit hetare. Denna mönsterläggning kan spåras tillbaka till 1600 talets Frankrike och fanns då främst i överklassens festvåningar. Idag är golvet relativt vanligt i hela södra Europa och har äntligen funnit sin plats även här i Norden.  

Våra Chevrongolv är tillverkade i ek som håller med tiden och kan slipas många gånger. 

En vanlig fråga är vad som skiljer traditionellt fiskbensmönster och fransk fiskben, Chevron. Vid läggning av den traditionella fiskbensparketten läggs stavarna i ett brutet sick-sack mönster medans man vid läggning av Chevron lägger stavarna i ett kontinuerligt sick-sack mönster, se bilden nedan.
YTSKICKSBEHANDLINGAR

Våra ekstavar är gjorda av obehandlad ek och du som kund kan själv välja vilken ytbehandling och vilken färg som passar dig bäst när golvet lagts. Oavsett vilken behandling du väljer finns möjligheten att påverka golvets färg genom att betsa eller lasera till önskad kulör med hjälp av pigment.

 Vi rekomenderar att du tar in offerter från flera golvläggare som kan lägga, slipa och behandla golvet som du vill ha det. Välj sedan det företag som känns bäst. 

Lack

Traditionellt sett har lack varit den mest populära ytskicksbehandlingen. Lack gör att golvet blir hårdare och mer motståndskraftigt mot repor och slitage och ger en glansigare yta.

Olja

För en lite mjukare, mer naturlig känsla på golvet är olja ett bättre alternativ då det framhäver golvets naturliga färg och ådringar.

Hårdvaxolja

Vill man kompromissa mellan olja och lack kan hårdvaxolja vara ett bra alternativ. Med hårdvaxolja får man en mjukar, mer naturlig finish samtidigt som vaxet skyddar golvet i likhet med en lack.